Alyson Noel: Dark Flame – Sötét láng, avagy Halhatatlanok 4.

Posted by Alexandra on 2013-11-17 in ~ i ♥ books ~ |

Igaz, ennek a könyvnek sem a mai napon olvastam el az utolsó sorait, de írni csak most tudtam róla.

Újabb könyvkritika, tőlem… nektek! :)

 

 

Könyv fülszövege:

Alyson Noël legsötétebben csábító darkflameHalhatatlanok-regényében Ever a saját teste és lelke irányításáért küzd – és az időtlen, igaz szerelemért, amelyet évszázadok óta üldöz. Ever segíteni akar Havennek, amikor halhatatlanként életre kelti. De Haven megrészegül új erejétől, és gátlástalanná válik. Elhangzik a végső fenyegetés: hogy felfedi titkukat a világnak. De Ever küzdelme, hogy titokban tartsa a halhatatlanokat, csak közelebb sodorja Havent az ellenséghez: Romanhez és gonosz barátaihoz. Ever egyre mélyebbre süllyed a fekete mágiában, hogy megszabadítsa Dament Roman hatalmától. De amikor a varázslata rosszul sül el, ahhoz a pasihoz köti őt, aki elszántan el akarja pusztítani. Furcsa, idegen lüktetés jár benne, és mindegy, mit tesz, csak Romanre tud gondolni – csak az ő érintésére vágyik. Miközben próbál ellenállni a szilaj vonzásnak, az azzal fenyegeti, hogy elemészti. Roman több mint hajlandó kihasználni Ever gyengeségét… Ever pedig egyre közelebb araszol a megadáshoz. Lázasan próbálja megtörni a varázslatot, mielőtt túl késő lenne, és Jude-hoz fordul segítségért. Hogy megmeneküljön, kockára tesz mindent, amit ismer és szeret – még a jövőjét is Damennel.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Fordító: Gazdag Tímea

 

 

Véleményem:

Ennek a sorozatnak nálam egy kis története van. A sztori röviden annyi, hogy egy könyvtári kölcsönzés folyamán megláttam e sorozat első két részét. Mivel vörös pöttyös, gondoltam hogy jó lehet, így azonnal le is emeltem őket a polcról, igen ám, de elnéztem, és egy másik sorozat első részét kölcsönöztem ki végül. Így a Halhatatlanok sorozat olvasását a Blue Moon – Kék hold című kötettel kezdtem.

Imádtam azt a részt, a történet teljesen magába szippantott. Azután, hogy teljesen megértsem az előzményeket, elolvastam az első részt, majd a folytatást – a harmadikat is.

Mivel az első két rész teljesen magával ragadott, hasonló elvárásaim voltak a 3. résszel kapcsolatban is. Sajnos, csalódnom kellett, hisz a történet maga nem sokat haladt előre. A kíváncsiságom azonban győzött, így félve neki kezdtem a 4. résznek : a Sötét lángnak.

Az első két kötet szintjét azonban ez a rész sem érte el. Nehéz volt újra megszokni a jelen idejű írásmódot, nekem sok volt benne a sablonos, sablonszerű történés is.

A főhősnő (Ever) még mindig idegesítő, gyerekes és szörnyen naiv. Hibát hibára halmoz és sosem tanul belőle. Párszor a történet során jól felpofoztam volna, főleg amikor előbb cselekszik és csak utána kérdez. Nagyon zavaró volt Ever jellemében, hogy nem, vagy csak nagyon nehezen ismerte be a hibáit, így szinte az összes többi szereplővel konfliktusban volt.

Vele ellentétben viszont főhősnőnk pasija (Damen) egy képzeletbeli kitüntetsét kapott tőlem, hisz mindent (tényleg mindent!) elnéz a lánynak, mindig megbocsát neki. Persze erre mondják azt, hogy a szerelem vak, s ez tényleg, legalábbis Damen részéről tuti, igaz szerelem.

Említést kell még tennem a főgonoszról, Romanről, aki gonosznak ugyan gonosz, de mégis jobban kedvelem, mint főszereplőnket. Igazából azt éreztem, hogy már neki is kezd elege lenni főhősnőnkből.

A cselekmény nem vont annyira vontatott, mint az előző kötetben. A vége szerintem jól sikerült, sok megoldatlan dolog maradt a további folytatásokra. A vége függővég lett, olyan lezáratlan dolgokkal, amivel rá tudom magam venni a folytatás olvasására.

Hiányérzetem is maradt, mert nem egy olyan jelenet volt, amit az írónő letudott pár mondatban, pedig szerintem ki lehetett volna fejteni bővebben is. Illetve ennek az ellentéte is: pár oldalt megspórolhatott volna Alyson, ha lényegtelen dolgokat nem több oldalon keresztül ír le. Ami nagyon zavart még, hogy pár olyan dolog is volt a cselekmény folyamán, amire nem kaptunk semmi magyarázatot, nem tudtuk meg hogy az miért történt, vagy hogyan.

Pozítivumként azonban meg kell említenem, hogy Ever jelleme feljődést mutatott. Az utolsó fejezetkben hozott értelmes döntéseket, és még ha csak egy pillanatra is, de kezdtem megkedvelni.

Összességében nem volt rossz, magából a sorozatból is nagyon jó sztorit lehetne kihozni, de kevesebb felesleges rész, és több akció kell bele. Egyszeri olvasmánynak jó, viszont jó pár oldal időpocsékolás.

 

Főbb szereplők: Ever, Damen, Roman, Jude, Haven

 

Értékeljünk!!!

Borító: 5/2 a sorozat minden kötetén ez a kép található, más-más dologgal az előtérben, a külföldi jobban tetszik
Könyv: 5/3 örülök, hogy nem mondtam le a sorozatról, de van még hova fejlődni, remélem a folytatás már eseménydúsabb lesz
Kedvenc szereplők: Jude, esetleg Damen :)
Kevésbé kedvelt szereplők: Ever – ez van ha a főhős egyáltalán nem szerethető karakter.. pedig én próbáltam megkedvelni, tényleg, Haven – hisztis, követelőző, idegesítő, volt legjobb barátnő

 

Kedvenc idézetek a műből:
„– Amit irántad érzek az feltétel nélküli. Nem ítéllek el. Nem veszítem el a türelmemet. Nem büntetlek meg. Csak szeretlek. Ennyi az egész. Világos és egyszerű.”

 

Címkék: , , , , , , , ,

2 hozzászólás

 • Atrix Wry szerint:

  Szia!
  Látod, ezzel nem csak te vagy így, bár a későbbi blogolás során figyelj arra, hogy a „dolod” kifejezés helyett használj minél pontosabbat, mert aki esetleg nem olvasta, és a te beszámolódra támaszkodna, annak ilyen részek ködös foltok maradnak. Amúgy szuper és frappáns, szépen megfogalmazott bejegyzés volt, a véleményed pedig nem csak az enyémmel, de a barátnőmével is egyezik, szóval már tudjuk, hogy Alyson min javíthatna. :-)))) Köszönöm, hgy ezt olvashattam!
  Szép délutánt!
  Atrix Wry (:

  • Szantii szerint:

   Szia!
   Köszönöm a hozzászólásod.^^ Igen a dolog szó használatával meggyűlt a bajom, de a jövőben próbálok erre figyelni. Örülök, hogy tetszik a megfogalmazás, ugyan még kezdő blogoló vagyok, de igyekszem. Egyébként örülök, hogy egyezik a véleményünk, megnyugodtam hogy nem csak én egyedül vagyok így vele.
   Szép napot (illetve éjszakát) neked is! :)

Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2013-2024 Bookish Notes All rights reserved.