Claudia Gray: Balthazar

Posted by Alexandra on 2014-07-14 in ~ i ♥ books ~ |

Pár hét kihagyással, de újra itt vagyok. :) A közeljövőben több bejegyzéssel is jelentkezek majd, ha nem is napi szinten, de igyekszem majd minél több olvasmány- és egyéb élményt megosztani veletek.

Ezúttal végre könyvkritkát olvashattok, jó olvasást, az észrevételeket pedig várom hozzászólásban! :)

 

Fülszöveg:

Balthazar, a vámpír több száz éve egyedül van – szövetségescovers_212663 és szerelem nélkül. Ideje
szembenézni a múltjával, és a szíve szavát követni végre.

Amikor beleegyezik, hogy megvédi Skye Tierney, az egykori Evernight Akadémia halandó diákja életét, még nem tudja, milyen veszélyes játékba keveredik.
Skye újonnan felfedezett természetfeletti képességei magukra vonják a gonosz, csábító vámpír, Balthazar és a családja gyilkosának figyelmét is. A nagy hatalmú vámpír most azt tervezi, hogy Skye tehetségét a saját gonosz céljai eléréséhez használja ki.
Balthazar bármit megtenne, hogy megállítsa Redgrave-et, és beteljesedjen régóta táplált bosszúvágya. Miközben Skye és Balthazar együtt szállnak szembe a gonosszal, közelebb kerülnek egymáshoz, mint valaha gondolták.

Véleményem:

A könyvhöz bevallom, elfogultan álltam hozzá, hisze az Evernight sorozatot egyszerűen imádtam, és maga Blathazar volt az egyik kedvenc szereplőm, szóval majd kiugrottam a bőrömből, amikor megtudtam, hogy az írónő írt róla egy amolyan kiegészítő történetet.

Ebből a könyvből megismerhettük Balthazar múltját, és mindezt látomásokon, emlékezéseken keresztül. Megtudhattuk, Charity, Balthazar húga miért is viselkedik olyan ellenszenvesen bátyjával.

A karaktereket imádtam. Balthazar a szokásos, védelmező és szívtiprió jó pasi volt, mint az Evernight-ban is (team Balthazar ^^). Skye személyisége is szimpatikus volt, határozott és magabiztos, ugyanakkor mégis védtelen, sebezhető nő. A főgonosz, azaz Redgrave jelleme hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen nagyrészt csak szépfiúként viselkedik, de a könyv ezen hibájától is el tudtam tekinteni (lehet hogy azért mert a sorozattal szemben picit elfogult vagyok).

Az Evernight-ban megismert Bianca is megjelent a műben, így kiderült, hogy az Evernight 4. része (Afterlife – Az életen is túl) után játszódnak az események (nemhiába jegyzik ezt a könyvet a sorozat 5. részeként). Viszont ami külön dícséretet érdemel az, hogy a könyv a sorozat előző kötetei nélkül is nyugodtan olvasható és érthető, az előző részekre tett utalások meg vannak magyarázva. 

Az írónő stílusát nagyon szeretem, ebből a kötetből sem hiányzik a kaland, a szerelmi szál, és a romantika, viszont néhol picit sántít a körítés, amit nagyon sajnáltam. Pár helyen picit csöpögősebbre sikerültek a jelenetek, de szerintem ez nem von le az értékéből.

A végkimenetelre (főleg a romantikus-szál szempontjából) már számítani lehet a fülszöveg alapján is, de összességében ettől függetlenül egy könnyed, érzelmekkel és titkokkal teli olvasmány, melyben végre jobban megismerhetjük Balthazart.

Az utolsó sorok nem zárták le teljesen számomra a cselekményt, ezért nagyon remélem, az írónőnek lesz ihlete és folytatni fogja Balthazar sorsának megírását. :)

Értékeljünk!!!

Borító: 4/5 – nem éppen úgy képzelem el Balthazart, mint ahogy a borítón van, illetve az a gyűrű a sarokban szerintem zavaró
Könyv: 4,5/5 – team Balthazar! ♥
Főbb szereplők: Balthazar, Skye, Redgrave, Charity
Kedvenc szereplők: Balthazar, Skye
Kevésbé kedvelt szereplők: Charity (az Evernight előző részeiben egyszerűen irritáló személy volt, erre a kötetre ez valamelyeset enyhült, de még mindig nem szimpatikus..)

Kedvenc idézetek:

„Hogy az ember megpróbál eltávolodni attól, akit elveszített, de ez lehetetlen. Muszáj kapaszkodnunk belé, abba, hogy mennyire szerettük. Mert ha valaki meghal, még nem veszítjük el. Csak akkor, ha elfelejtjük a szeretet, amelyet éreztünk egymás iránt.”

Címkék: , , , , , , , , ,

Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2013-2024 Bookish Notes All rights reserved.