Mit várhatunk a Könyvhétre?

Posted by Alexandra on 2014-06-10 in ~ i ♥ books ~ |

Végre túl vagyok a matek szóbelimen is, és pihenésképp böngészgettem a várható könyvmegjelenések között. Össze is gyűjtöttem nektek, mire számíthatunk a Könyvhét alkalmából. Mivel rengeteg könyvet találtam, amiknek a várható megjelenése arra az időszakra esik, így több részletben hozom nektek. A lista azonban így sem teljes, hiszen csak a főbb kiadók megjelenéseit néztem meg, illetve amik engem is érdekelnek.

Íme az első rész! Jó böngészgetést!

 

Kami Garcia: Unbreakable – Törhetetlen

Unbreakable

A Könvmolyképző Kiadó jóvoltából 2014. június 12-re várható a megjelenése. Újabb sorozat veszi ezzel kezdetét, a sorozat címe: Légió.
A történet fülszövege engem megfogott, bár a vázlata sablonszerű. Itt is adott egy főhősnő, aki számára ismeretlen környezetbe, „világba” csöppen, és harcolnia kell a sötét erőkkel. Vámpírok és angyalok helyett ebben a műben szellemekkel és démonokkal küzdenek a hősök.
A kiadó jó szokása szerint az oldalán közölt egy rövidke részletet a könyvből. A részlet alapján ígéretesnek hangzik a könyv. Kívánságlistán és az elolvasandó könyvek listáján, azaz a várólistámon is szerepel…

 

Courtney Summers: This is not a test – Éles helyzet

Szintén a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából várható a megjelenése, 2014. június 12-énstatements_380639. Fülszövege alapján egy jó kis zombi apokalipszis kellős közepén játszódik a történet. Érdekesen hangzik, róluk még úgysem olvastam könyvet. A rövid ismertető azonban szerintem arra is akar utalni, hogy kicsit azért komolyabb a könyv jelentéstartalma.
A kiadó által közölt részlet alapján nagyon felkeltette az érdeklődésemet a könyv. Erőteljes fogalmazásmód, amit még különlegesebbé tesz, hogy ugyan E/1-ben íródott, de jelen időben. A főhősnő karaktere első benyomásra nekem egy megtört, de ugyanakkor erős lány jelleméről árulkodik. Már a részletben sem csak az élőhalottak ellen küzdenek a hősők, hanem a feszülségek, veszteségeik miatt önmagukkal és egymással is.
Remélem, lesz olyan igényes, izgalmas és temperamentumos, int amilyennek képzelem.
Hajaj, a várólistám és a kívánságlistám is egyre bővül…

 

Leigh Bardugo: Árnyék és csont

vörös pöttyös borítóMár a fülszövege alapján sem tűnik sablonsztorinak, hát még a részlet, amit a kiadója közölt! Rövidke volt ugyan, de már az elején megfogott benne az, hogy fiktív világban játszódik, illetve az is, hogy inkább a középkorra tehető a történet ideje is. Amit nehéz lesz benne megszokni, az a sok idegen szó, amivel a kaptokat (vagyis olyasféléket) nevezik, de gondolom a teljes mű olvasása során meg lehet majd tanulni a szavakat.
A fülszöveg alapján viszont tartottam attól, hogy ez a mű valamiféle Trónok harca utánzat, vagy az akar lenni, de szerencsére ezt a gyanút a közölt részlet azonnal elhessegette.
Várom nagyon, várólista és kívánságlista bővítve vele. Mostmár csak várni kell a 2014. június 12-i megjelenésére.

 

Kiersten White: Paranormalcy – Természetfölötti

itthon is ez lesz a borítóHa minden igaz, vörös pöttyös könyvekre bőven számíthatunk a Könyvhéten. Újabb könyv a Könyvmolyképző Kiadótól, szintén 2014. június 12-i várható megjelenéssel.
A mű egy sorozat első része; a sorozat címe ugyanaz, mint a könyvé.
A fülszöveg szerint, jó nagy dózisban kapunk a történetben paranormális lényeket, a sellőktől a tündéreken át a vámpírokig és vérfarkasokig. A főhős persze ember, annyi különlegességgel, hogy ő látja a paranormális lények valódi arcát.
Nem elhanyagolható szempont, hogy külföldön nagy sikere van, és bestseller. Részlet sajnos nem található belőle, pedig szívesen beleolvastam volna… Nekem azért a várólistámra került.

 

Rebecca Maizel: Infinite Days – Végtelen napok

InfiniteDays ez tetszik a legjobbanÚjabb vörös pöttyös kerül majd a boltokba a Könyvmolyképző Kiadótól. Várható megjelenés: 2014. június 12.
Háhá, végre újabb vámpíros könyv! Bevallom, egy cseppet elfogult vagyok a témával kapcsolatban, ugyanis anno a Twilight-láz engem is megfertőzött :D (persze csak a könyvek miatt). Az utóbbi 1-2 évben a kiadó nem nagyon adott ki ilyen témájú könyvet, leszámítva a Vámpírnaplók folytatásait, így már nagyon várom ennek a megjelenését. A szövegrészlet alapján jónak ígérkezik, és egy promo videót is közzétett a Könyvmolyképző a könyvről, amit ha IDE kattintottok, megnézhettek (a videó angol nyelvű feliratot tartalmaz. Fülszöveg megfogott, a videó még jobban kedvet adott a műhöz, szóval talán ez az a könyv, amit a legjobban várok a könyvheti megjelenések közül. Várólistára és kívánságlistára is felkerült nálam.

 

 Antonio Ferrara: Rossz voltam

vörös pöttyös borítóSzintén Könyvmolyképzős könyv, várható megjelenése 2014. június 12.
A fülszöveg alapján nem ígérkezik rossznak, már sejteni lehet hogy komoly mondanivalóval bír. Szeretem az olyan regényeket, amelyekben a főhős jellemfejlődése a középpont, és ahol előtérbe kerülnek az olyan, pozitív érzelmek, mint például a szeret, a gondoskodás, törődés és az emberség.
Viszont ha az elbeszélésmód E/1, furcsa lesz egy 12 éves fiú szemszögével látni a világot, de ezzel is lehet mit tanulni.
A könyvet nem valószínű, hogy megveszem, de egy olvasást a fülszöveg alapján megér.

 

 

 Katja Millay: Nyugalom tengere

covers_305145Egyszerűen vonzanak azok a könyvek, amelyek a lélekállapotokról, a lélek érzékenységéről szólnak. Úgy hiszem, ilyen könyv ez is.
Adott egy lány, aki valamit rejteget, és adott egy fiú, aki elvesztette mindenét. A részlet alapján jónak ígérkezik.Úgy gondolom, igazi szívszorongató olvasmány lesz.
A borítója is nagyon tetszik, 2 kép az egyben, bár szerintem elsőre mindenki csak a két arcot veszi észre.
Ezt a könyvet is a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából olvashatjuk majd, megjelenése 2014. június 12-én esedékes.
Várólistára mindenképp felkerült nálam.

 

 

 

Jay Kristoff: Vihartáncos (A Lótusz háborúja 1.)

Ezt a könyvet már elég rég óta ígéri a Könyvmolyképző Kiadó. 6297_b1Most végre már biztos a megjelenése, 2014. június 12-én jön.
Fülszövegből már kiderül, hogy ebben a könyvben sem a való világot kell alapul venni.
Adott egy haldokló birodalom szigorú vezetőkkel, egy teljesíthetetlen feladat, és egy különleges képességekkel rendelkező lány, akinek nem szabad felfedni adottságát.. A közölt részlet se semmi: démonok, mítikus állatok, izgalom várnak az olvasóra. Van egy olyan érzésem, hogy függővége lesz, hiszen sorozat, de ettől még várom a könyvet, és japán regényt még úgy sem olvastam.
Várólistán mindenképp!

 

 

 

Tarryn Fisher – The Opportunist -Kihasznált alkalom hazai borító (Szeress ha hazudok is 1.)

Könyvhétre jön a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából.
Fülszöveg alapján nem hangzik rosszul, bár már tudom ha olvasom majd a könyvet, a főszereplő idegesíteni fog, nem szimpatikus eddig a személyisége. Viszont ami értékelhető, és a részletből is kiderül az az, hogy tényleg szereti a volt barátját, bárhogy is elbánt vele. Azonban ha a fiú emlékezet kiesésének köszönhetően vissza akarja szerezni, viselkedésén is változtatnia kell, vagy megint elveszíti szerelmét…

Nem különösebben várom, de olvasni majd a későbbiekben mindenképp szeretném.

 

 

 Marie-Aude Murail: Oh, boy!

oh boyA cím első hallásra azt sugallja, hogy egy fiúról szól a mű. Pedig nem, hanem három testvérről, akik az árvaházban élik napjaikat, amíg valaki nem hajlandó gyámságukat elvállalni.
A fülszöveg alapján nem derül ki, hogy ki/kik az új szülő jelölt/ek, csak annyi hogy ki nem állhatják egymást. Sajnos a műbe beleolvasni sem lehet, így csak az ismertető promotálja a könyvet.
Mindenesetre én személy szerint örülök ha testvérekről olvashatok. Megható az a kötelék, szeretet és törődés, ami így alakul ki két ember között. Nekem is van két öcsém, és bár néha a falra mászom tőlük, mégis szeretettel gondolok rájuk mindig.
Nem sok derül ki a fülszövegből magáról a cselekményről, de a várólistámon ott a könyv helye!

 

 

A könyvheti megjelenéseknek ezzel még nincs vége, a következő napok során lesz még bejegyzés róluk.Olyan könyveket, amelyek sorozatok későbbi részei (tehát nem az első részek), és még az előtte lévő köteteket nem olvastam, nem emelek ki külön, hiszen nem akarom lelőni a poénokat, illetve a cselekmény fontosabb elemeit, ezek csak említés szintjén lesznek a következő bejegyzésben.  Köszönöm a megértést!

Remélem, kedvet tudtam adni néhány könyvhöz! :)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2013-2024 Bookish Notes All rights reserved.