Azok az elsők… (book tag)

Posted by Alexandra on 2015-03-02 in ~ i ♥ books ~ |

Sziasztok!

 

Sajnos több, mint 2 hete nem írtam bejegyzést, de az az igazság elfoglalt voltam, és többször is ha géphez kerültem, már késő volt, na meg a lustaság sem tesz jót egy blognak.

Most viszont egy újabb taget hoztam, ezúttal a bizonyos elsőkről való kérdésekkel. No de nem olyan értelemben, kizárólag olvasással, könyvekkel kapcsolatban.

Jó olvasást, és akinek van kedve, nyugodtan töltse ki! :)

 

1. Miről szólt az első blogbejegyzésed? Miről az utolsó?

Az első ilyen bemutatkozás-féleség akart lenni, hogy mégis mi akar ez a blog lenni, illetve hogy miért is kezdtem bele az írásba. Az utolsó bejegyzésem (mármint amit ez előtt írtam) egy nyereményjátékkal egybekötött könyvkritika volt, A. O. Esther: Elveszett lelkek című könyvéről. (A színessel szedett szavakra kattintva elolvashatóak ezek a bejegyzések.)

 

2. Ki volt az első blogger, akit olvastál? Ki volt az utolsó?

Saját történeteket, rajongói folytatásokat egy azok számára kijelölt weboldalon olvastam eleinte, az írók nevére pontosan nem emlékszem, de azt tudom hogy egyik kedves barátnőm miatt kezdtem el olvasni azon az oldalon, ahol ő maga is írt, akkor még Sayaa néven. Szóval ha úgy vesszük, ő volt az első blogger akit olvastam. :) Az utolsó Raven volt, az ő oldalán találtam a kérdéssorra is. :)

 

3. Melyik volt az első könyv, aminek a megvásárlására emlékszel? Melyik az utolsó?

Hmm.. talán az első az Odüsszeia volt, amit anyukámmal együtt vettünk még egy antikváriumban. Utoljára pedig J. L. Armentrout. Obszidián című könyvét vettem meg, február elején. :3

 

4. Melyik volt az első könyv, amit teljesen egyedül olvastál el? Melyik könyvet olvastad utoljára?

Az első könyv, amit olvastam Tamkó-Sirató Károly egyik verseskötete volt (kb 7 és fél éves lehettem), bár abban nem vagyok biztos, hogy minden egyes verset elolvastam-e. Legutóbb Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek című könyvét bújtam, Jelenleg pedig Samantha Shannon Csontszüretjét nyúzom.

 

5. Melyik volt az első disztópia, amit olvastál? Melyik az utolsó?

Az első, és jelenleg még az utolsó is a Csontszüret. Pedig rengeteg ilyen könyv van a várólistámon, egyszerűen még nem akadt a kezembe disztópia. :o

 

6. Mi volt az első paranormális romantikus, amit olvastál? Mi az utolsó?

Az első paranormális romantikusom a Twilight volt, a történet hamar magába szippantott, és én is sokáig nagyon rajongtam érte. Ennek hatása mind a mai napig érződik, hiszen ez lett az egyik kedvenc műfajom. Utoljára olvasott, ilyen témájú könyvem pedig A. O. Esther Elveszett lelkek című könyve volt.

 

7. Melyik volt az első könyv, amin sírtál? Melyik az utolsó?

Az első, amin tényleg sírtam az Kate Morton Felszáll a köd könyve volt, utoljára pedig Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek című könyvén, bár ennek az olvasása közben csak könnybe lábadt a szemem.

 

8. Melyik volt az első sorozat, amit befejeztél? Melyik az utolsó?

Az első sorozat, amit befejeztem, és amire emlékszek is az Anne-Marie Pol Táncolj sorozata volt, ami egy balerinának készülő lányról szólt. A legutóbbi olyan olvasmányom pedig, ami egy sorozat utolsó kötete az Becca Fitzpatrick Végjátéka volt, a Csitt, csitt lezárása. Vegyes érzéseim voltak a végkifejlettel kapcsolatban, egyik szemem sírt, még a másik nevetett.

 

9. Melyik volt az első könyv, amit nem tudtál befejezni? Melyik az utolsó?

Az elsőre tisztán emlékszem, mert nagyon szomorú voltam, hogy nem tudom befejezni. :( Ez Paul Gallico: Jennie te drága című könyve volt, aminek nem értem a végére, mert könyvtárból kölcsönöztem ki, és vissza kellett vinni. Utána sokáig nem is találkoztam a polcokon vele, de már egy jó ideje tervben van, hogy megint neki kezdek, és ezúttal a végére is fogok érni. :)
Az utolsó félbehagyott olvasmányom pedig A napszemű Pippa Kenn, Kemese Fannitól. Adott egy jó alapsztori, de sajnos pont olyan időszakban kezdtem neki, amikor kevés időm volt olvasni, volt, hogy egy hétig hozzá sem nyúltam, így inkább letettem róla. Viszont a várólistámon ugyanúgy rajta van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék:

Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2013-2024 Bookish Notes All rights reserved.