„This or that” tag

Posted by Alexandra on 2014-08-11 in ~ i ♥ books ~ |

Ugyancsak book taggel jelentkezem. Mivel múlt héten is pont hétfőn posztoltam a 7 főbűnös bejegyzésem, úgy gondoltam, egyelőre legalábbis, hogy a hét első napján teszem közzé a tages írásaim. :)

A kérdésekre kétféle válasz közül lehet csemegézni, ezért is lett „Ez vagy az” a tag neve. A téma most főként az olvasási szokás lesz.

Jó olvasást a bejegyzéshez, illetve a Ti válaszaitokra is kíváncsi vagyok, amit hozzászólásban a bejegyzés alatt nyugodtan meghagyhattok! :)

 

 

1. Könyv – audio formátumú (hangoskönyv) vagy papíralapú?
Egyértelműen a nyomtatott, kézbe fogható, jó kis könyvecskék. :3 Szeretem amikor a könyv a kezemben van, így saját tempómban haldhatok vele. Később, ha úgy akarom visszalapozgathatok kedvenc részeimhez, a hangoskönyv esetében ez nem lehetséges, legfeljebb ha visszatekerem oda. A könyvet, ha magam olvasom sokkal jobban át tudom tudom érezni, jobban tudok azonosulni a szereplőkkel és a cselekménnyel. A legfontosabb persze, hogy a papíralapú könyvben egész nap gyönyörködhetek a polcomon. :)

2. Könyv – Keményfedeles vagy puha borító?
Ez is és az is. Keményfedelest azért preferálom, mert annak a gerince még véletlenül se tud megtörni olvasás során, illetve nehezebben sérül meg a borító is. A puha borítósat viszont azért szeretem mégis jobban, mert néhány könyv esetében, amit kiadnak puha- és keményfedéllel, a puha borítójú olcsóbb, és ha így nézem, 2 kemény árából vehetek 3 puhát. :P

3. Történet – fikció vagy valós alapok?
Is-is. De a fikciót icipicit előnyben részesítem. Persze ha egy történet valós alapokon nyugszik, és felkeltette az érdeklődésemet, akkor azt is előszeretettel elolvasom.

4. Történet – fantasy vagy mindennapi dolgok?
Inkább fantasy :)

5. Olvasás – Harry Potter vagy Twilight?
A fantasyk olvasása számomra a Twilighttal kezdődött, én is fangirl voltam, főleg a könyvek miatt. Ez már azonban lecsendesült, viszont a HP mindig is örök kedvenc marad.

6. Olvasás – Kindle, iPad vagy egyéb?
Leginkább a nyomtatott könyveket szeretem olvasni, de mostanában egyre inkább előfordul, hogy ebookot is olvasok. Mivel Kindle-m nincs (*szomorú fej*) így tableten szoktam olvasni ezeket, illetve nagyon-nagyon ritkán előfordul, hogy számítógépen.

7. Olvasás – Kölcsönzöd vagy megveszed a könyvet?
Az igazán kedvenc olvasmányaimat, illetve ütősnek ígérkező könyveket igyekszek beszerezni, viszont a könyvtárat még mindig előnyben részesítem. Ennek oka nagyon egyszerű, egyrészt mert így sokkal olcsóbban megúszom (egy évben csak egyzser kell tagsági díjat fizetni), másrészt rengeteg könyv közül tudok választani, és lehet hogy egy olyan olvasmányba is belefutok, amit nem biztos, hogy jó vételnek tartottam volna, vagy egyébként lehet nem is olvasnám. Viszont a könyvtár egyetlen hátránya, hogy az újonnan megjelent könyveket nyilván csak hónapok, sőt előfordul, hogy évek múlva kölcsönözhetem.

8. Vásárlás – Könyvesbolt vagy online?
Abszolúte mindkettő. Boltban azért szeretek könyvet venni, mert annak van egy hangulata, illetve nyugodtan nézelődhetek, beleolvashatok a regényekbe. Online vásárlás esetén viszont általában nagyobbak az akciók, és a könyvet házhoz szállítják, tehát még a lábamat sem kitennem itthonról.

9. Könyv – Egyrészes vagy sorozat?
Szinte már alig van olyan könyv (legalábbis ami engem érdekel, azok között) ami nem egy sorozat tagja, így több sorozat kötetet olvasok, mint egyrészest. Viszont ez nem jelenti azt, hogy jobban szeretem a többrészeseket, mert az, hogy éppen mi kelti fel az érdeklődésem, függ a történettől, a hangulatomtól, illetve hogy ha egy sorozatba belekezdek, mennyit kell még várni a folytatásig.

10. Olvasás – Hosszú olvasmányok vagy rövid történetek?
Hosszú olvasmányok. :)

11. Olvasás – Szerelemtől csöpögő vagy akciódús könyv?
Inkább akciódús.

12. Olvasás – takaróba bújva, vagy napozás közben?
Mivel nyár van jelenleg, így most napozás közben, illetve a szabadban olvasást részesítem előnyben.

13. Forró csoki vagy latte (tejeskávé)?
Nem tudom ez a kérdés hogy kapcsolódik a könyvekhez.. Egyébkén, ha megint csak azt nézem, hogy milyen évszak van, akkor a jeges tejeskávé van előnyben. :)

14. Olvasás – Elolvasod az értékeléseket vagy csak magadtól döntöd el?
Értékeléseket nem nagyon szoktam olvasni, mivel sokszor spoilereket tartalmaz, de esetleg megnézem, hány csillagot kapott az adott könyv pl a goodreads-en vagy hány %-ot a molyon. Egyébként az olvasmányok kiválasztásában a fülszöveg nyújt nekem hatalmas segítséget. Illetve sorozatok esetében pedig az előző kötetekről alkotott véleményem.

 

 

A book taget KayleighCalling  bejegyzése alapján írtam meg (vagyis onnan szedtem a kérdéseket.) :)

 

 

Címkék:

Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2013-2024 Bookish Notes All rights reserved.