A 7 főbűn tag

Posted by Alexandra on 2014-08-04 in ~ i ♥ books ~ |

Kisebb kihagyással ugyan, de újabb bejegyzést hoztam Nektek. Ezúttal az első book tag-emet, ami a 7 főbűn köré épül. Jó olvasást, ha van kedvetek, hozzászólásban ti is írjátok meg saját véleményeteket a témával kapcsolatban.

istock-editorial-license_7-deadly-sins-medium-1

A 7 főbűn a fösvénység, a harag, a torkosság, a kevélység, a bujaság, az irigység és a jóra való restség. Mindegyik bűnhöz , egy kis kreativitással, könyveket is tudunk párosítani.

 

Íme az én 7 főbűnöm, könyvekben:

Fösvénység: Melyik volt a legolcsóbb és melyik volt a legdrágább könyved?
Legolcsóbban talán Homérosz Odüsszeiáját szereztem be antikváriumból, mindössze 300 forintért.
Általános iskolás korom óta több tanulmányi versenyen is részt vettem, és legtöbbször jutalomkönyvet is kaptam. Ezek között vannak magánkönyvtáram legdrágább darabjai. Nem tudhatom ugyan minden ajándék könyvemnek az árát, de amelyeken rajta van az értékük, azok közül is kiemelkedik Szvoboda Dománszky Gabriella Régi dicsőségünk című műve, amelyért a verseny szervezői 6400 forintot fizethettek. Ha csak azokat a könyveimet nézem, amelyeket jómagam szereztem be, akkor Sarah J. Maas Üvegtrónja a „nyerő”. 2100  forintot adtam érte, amikor is a tavalyi adventi időszakban akciós volt a Könyvmolyképző Kiadónál. (Miert miért ne akciósan, szerezzük be a hőn áhított könyveket?:D)

Harag: Melyik szerzőt szereted a legjobban, illetve ki az akit utálsz?
Kedvenc szerzőm több is van, ha egyet kellene választanom, biztosan nem tudnék. Többek között viszont szeretném kiemelni J. K. Rowlingot és Thomas Brezinát, ugyanis főként az ő könyveiken nőttem fel, és ezek alapozták meg a könyvek iránti lelkesedésemet illetve szeretetemet, és nem mellesleg mindkét szerző stílusa nagyszerű.
Olyat kifejezetten nem írnék, hogy utálok egy szerzőt, mert ilyen nincs. Olyan viszont már igen, hogy a legkevésbé tartom jó szerzőnek. Először Szűcs Vandát, Az egy ikerpár titkos naplójának a szerzőjét akartam ide írni, mivel csak negatív kritikákat olvastam a könyvről. Viszont nem lenne fer, ha olyan művet írnék, amelllyel még nem volt dolgom. Így Alyson Noelre esett a választásom. Hogy miért is? Alyson Noel Halhatatlanok sorozata a vörös pöttyös sorozatban jelent meg – számomra ez azt jelenti, hogy élvezetes, hatással bíró könyvekről van szó. Ebben az esetben azonban nem. Még az első két kötet tetszett is, de a 3. és 4. részben sok oldalt a legszívesebben átugrottam volna a felesleges dolgok és a főszereplő idétlen viselkedése miatt. A legszomorúbb azonban az volt számomra, hogy nem vettem észre az írónő fejlődését, sokkal inkább a másik irányba vettem észre változásokat…

Torkosság: Melyik könyvet olvastad többször, újra és újra?
Nagyon ritkán olvasok újra egy-egy könyvet már egy jó ideje. Ennek az oka nagyon egyszerű: rengeteg könyv van, ami még a várólistámon van, és valahogy ezek olvasása mindig csábítóbb. ;) Egyébként újraolvasásokat számítva nálam az Egri csillagok viszi a pálmát, 3-szor olvastam el, és minden alkalommal hozzá tudtam tenni valamit az olvasmányélményhez.

Jóra való restség: Melyik könyv olvasását hanyagolod lustaság miatt?
Jelenleg nincs ilyen könyvem, inkább olyan, aminél vannak izgalmasabb könyvek is elérhető közelségben.. Viszont az évek folyamán több kötelező olvasmány is volt, amit nem olvastam el, mert nem volt kedvem, ilyen például Tamási Áron Ábel a rengetegben című műve is.

Kevélység: Melyik könyvről beszél a legtöbbet, hogy úgy hangozzon, mintha intellektuális olvasó lennél?
Általában az aktuális olvasmányaimról beszélek a páromnak, illetve alkalomadtán (jó, szinte minden esetben) áradozok a jó olvasmányokról. Viszont ha intellektuálisnak akarnék tűnni, akkor mindenképpen valami nagy klasszikusról beszélnék.

Bujaság: Miket találsz vonzónak egy férfi/női karakterben?
Szeretem az olyan női karaktereket, akik határozottak, magabiztosak, de nem gondolják úgy, hogy ők mindent meg tudnak oldani és mindig a bajt keresik. Egy női karakter ne legyen állandóan megmentésre szoruló se, de ha úgy van, adja ki az érzelmeit. A legszimpatikusabb női karakterek közé sorolnám Nalini Singh Angyalvér című művéből Elena Deveraux-ot, illetve Kelley Armstrong Summoningjából Chloé Saunderst.
A férfi karakterek szinte mindig szimpatikusak. Szeretem, ha határozott, de mégis rejtélyes marad, legyen vonzó ugyanakkor veszélyes, egyszóval rosszfiú. :P Ide napestig írhatnám a karaktereket, Stephenie Meyer Jacobjától (igen, team Jacob, még ennyi idő után is :D) Becca Fitzpatrick Foltján át egészen Nalini Singh Raphael arkangyaláig. :)

Irigység: Melyik könyvet szeretnéd leginkább ajándékba kapni, tehát melyik az amit szeretnél, de nem akarsz rá költeni?
Sokat gondolkodtam ezen a kérdésen, és végül arra jutottam, hogy Stephenie Meyer Újholdját. A sorozat többi része már megvan, és olvastam is a Twilight saga-t, de nem érzek arra késztetést, hogy a hiányzó részt saját pénzen vegyem meg. A meglévő részek nem filmes borítósak, így annak megvétele ki van zárva, ugyanakkor szerintem a „tulipános” borítós Újhold pedig egy picit túl van árazva..

 

Nos, ennyi lett volna a 7 főbűn booktag-em. Az ötletért köszönet Katytastic-nek, ugyanis az ő videója alapján készítettem ezt a bejegyzést. :)

 

Címkék:

Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2013-2024 Bookish Notes All rights reserved.