Egy kutya négy élete

Posted by Alexandra on 2014-07-17 in ~ i ♥ books ~ |

Sziasztok, ezúttal W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete című könyve került górcső alá. Jó olvasást! ^^ Észrevételeket, véleményeket mint mindig, most is szívesen várok hozzászólásban, mind a bloggal, mind a bejegyzéssel kapcsolatban! :)

 

Fülszöveg:

Egy kutya négy élete borítóMinden kutya a mennybe kerül… kivéve, ha elintézetlen feladatuk maradt itt, a Földön.
Lenyűgöző történetünk főszereplője, egy aranyos kutyus nem egy, de több életen keresztül próbál meg rájönni arra, hogy mi is az élete célja. A Kutyás történet más, mint a többi megszokott, cuki kis kutyusokról szóló megható regény. Az élet legalapvetőbb kérdésére keresi a választ: miért vagyunk itt? Hősünk, Béni maga is megdöbbenve tapasztalta, hogy lenyűgöző szépségű, aranyló szőrű kiskutyaként született újjá, miután végigélte egy korcs, kóbor kutya tragikusan rövid életét. Az új lehetőséget kihasználva eljut a nyolcéves kisfiú, Ethan ölelő karjába. Együtt számtalan lélegzetelállító kalandot élnek át, és közben Béni megtanulja, hogyan legyen jó kutya.
Hősünk kalandja azonban nem ér véget azzal, hogy egy szerető család kedvenc háziállata lett. Ismét újjászületik, és vaksin pislogó kölyökkutyaként megint csak azt szeretné kideríteni, hogy képes lesz-e valaha is rájönni a létezése értelmére.
Béni története szívet melengető, lényeglátó, és gyakran elképesztően mulatságos olvasmány. A Kutyás történetben nem csupán négylábú barátunk számos életének megrázó és mulatságos kalandjait ismerhetjük meg, de feltárul előttünk az is, ahogy egy kutya látja az emberi viszonyokat. Megismerhetjük, hogy milyen erős kötelék fűz minket legjobb barátunkhoz.
A megragadó és magával ragadó, gyönyörű történetből kiderül, hogy a szeretet halhatatlan, hogy hűséges barátaink örökre itt maradnak velünk, és hogy a földkerekségen minden teremtmény azért született, mert megvan a maga oka, mert értelme van az élhetésének.

Kiadja: Könyvmolyképző Kiadó
Eredeti címe: A dog’s purpose

Véleményem:

Tényleg egy gyönyörű, megható szívmelengető és szívfacsaró történet a1482739_685316178168843_148432569_nz emberről és annak
legjobb barátjáról, a kutyáról.

Sajnos itthon nem tarthatok kutyát, mivel nem engedik, mondva, hogy nagyszülőknél ott van,és mivel elég gyakran járunk hozzájuk, játszhatunk vele. A kutyus egyébként egy 2 éves vizsla-dobermann keverék, nagyon szelíd és játékos, egyszerűen imádnivaló. :)

(A képen is Ő látható.)

Bocsánat, picit elkalandoztam, na de térjünk vissza magára a könyvre.

A főhősünk, egy kutyus, akinek életét, pontosabban életeit ismerhetjük meg. Először egy kóbor kiskutyaként pillanthatunk be érzései és gondolatai közé, majd második életében labradorként kerül egy szerető családhoz. Gazdája egy Ethan nevű kisfiú lesz, aki a Bailey (nem Béni, mint a fülszövegben!) nevet adja neki, és akivel jóban-rosszban kitartanak egymás mellett. A harmadik életében főhősünk rendőrkutya szerepében tűnik fel, ráadásul itt a kutyusunk neme is változik. Szuka lesz, Ellie névre hallgatva. Negyedjére egy fiatal lányhoz, majd az ő szüleihez kerül, ahonnan elviszik, és nagy utat bejárva rálel élete igazi céljára. 

Bailey jelleme (ezen a névem szólítanám főhősünket, hiszen a könyv nagyobb részében ez az élete van taglalva) tipikus kutya-jellem. Személyiségéből nem hiányzik a tanulékonyság, az értelem, a védelmező-ösztön és persze egy kutya legfontosabb és legértékesebb tulajdonsága, a hűség sem. Érdekes volt az a szál, mely szerint előző életeiből gyűjtött tapasztalatai segítségével alakította ki sorsának alakulását. Elgondolkodtató, hogy tényleg mennyi mindent meg tudnak tanulni, milyen rövid idő alatt, akár csupán tapasztalatok alapján.

Külön értéket képv1268442087_80266084_2-CaES-VENDO-FILHOTES-DE-LABRADOR-Alfenasisel az is, hogy a könyv a kutyus szempontjából van megírva, így nagyjából képet kaphatunk arról, mi is játszódik le kedvencünk fejében. A műben szinte tapintható a tisztelet és a szeretet, ami miatt könnyen a szívünkhöz nőhet a történet. Az érzelmek szinte minden lépcsőfokát érinti az eseménysor, a legmélyebb bánattól a mindent elsöprő szeretetig.

Szívmelengető, gyönyörű könyv, kutyabarátoknak és -tartóknak kötelező olvasmány! E mű olvasása után bizony a gazdik kétszer annyi figyelmet és törődést nyújtanak majd kedvenceiknek, mint azelőtt.

Értékeljünk!

Borító: 5/5 -nagyon aranyos kutyusok vannak a borítón, bár szerintem lehetett volna hűebb magához a sztorihoz, és olyan kutyusokat kellett volna rárakni, amik a könyvben is szerepelnek
Könyv: 5/5 – szerettettel teli, szívbemarkoló olvasmány, tényleg csak ajánlani tudom azoknak, akik egy kicsit is szeretik az állatokat
Kedvenc szereplők: Bailey (alias Ellie, alias Cimbi)
Kevésbé kedvelt szereplők: hmm.. nem nagyon volt ilyen szereplő

Kedvenc idézetek:

„Alaposabban eltöprengve az élet nagy dolgain, rájöttem, hogy ez a világ összetettebb annál, mint azt sejtettem. Az élet nem csak arról szól, hogy Anyánk és a testvéreim társaságában elrejtőzök az emberek elől, vadászok, és egy csőben játszadozok. Léteznek nagy dolgok, amelyek képesek mindent megváltoztatni. Ezek a nagy dolgok pedig az emberi lényekkel vannak kapcsolatban!”

– Egy szép nap fellövünk egy ilyet a Holdra! Majd emberek is élnek odafönt. Szeretnél űrkutya lenni? 
Meghallottam a „kutya” szót, és megállapítottam, hogy ez egy kérdés lehet, ezért aztán csóválni kezdtem a farkamat. Igen, gondoltam. Nagyon szívesen segítek kimosni a tányérokat.”

John Lennon szerint az élet nem más, mint ami az alatt történik, mialatt az álmainkat hajszoljuk.”

Címkék: , , , , , , , ,

Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2013-2024 Bookish Notes All rights reserved.