Top várólistás könyvek

Posted by Alexandra on 2014-06-05 in ~ i ♥ books ~ |

Avagy amikkel már régóta szemezgetek, de még az olvasásig nem jutottam el velük:

 

1. CASSANDRA CLARE: CSONTVÁROS: Cassandra Clare nagysikerű sorozata, a Végzet ereklyéi első része. Már 2x is neki kezdtem, de sajnos sosem a legjobbkor.. ugyanis akkor mindig időhiányban szenvedtem. A nyáron viszont mindenképp sort kerítek rá, főleg mert a filmet nagyon megszerettem, és mert már tényleg nagyon kíváncsi vagyok magára a sorozatra. Moly lévén tudom, hogy a könyv mindig jobb a filmnél, szóval.. :)

2. E. L. JAMES: A SZÜRKE ÖTVEN ÁRNYALATA: Na ez az a könyv, amivel bajban vagyok. Soka dicsérik, és szeretik a könyvet, annak ellenére hogy mennyire erotikus. Az olvasását halogatom, hiszen mindig van mit olvasnom éppen, pedig többen is ajánlották már, hogy olvassam el, de valahogy még nem mertem belekezdeni. No nem mintha annyira megbotránkoztatna a témája, inkább a túlzott részletesség és a tartalom riaszt.. Talán idén még kerítek rá sort..

3. SZUROVECZ KITTI: GYÉMÁNTFIÚ: Évek óta tervezem az elolvasását, de mint már fentebb említettem, mindig akad könyv amit olvashatok helyette éppen. Nem tartok attól sem, hogy az írónő magyar, hisz már több honfitársnő könyvét is olvastam, és némelyik jobban lenyűgözött, mint egyik-másik amerikai bestseller… Ez az a könyv, ami sajnos a hozzám közel lévő könyvtárnak nincs meg, viszont amikor könyvet veszek, nem ez kerül az első helyre, talán ezért is tolódik az olvasása már évek óta.

4. LUCY MAUD MONTGOMERY: ANN SOROZAT: Kisebb koromban emlékszem, még az egyik mesecsatornán adták a belőle készült rajzfilmsorozatot, amit imádtam. Amikor megtudtam, hogy könyv alapján készült, elhatároztam, hogy kiolvasom a sorozatot. Az elhatározás mind a mai napig megvan, a „baj” csak az, hogy túl sok ya van, amit olvasni szeretnék, és az Ann köteteke pedig a háttérbe kerülnek. Szerencsére nem az a kimondott ifjúsági könyv, mert moly.hu-s értékelésekből látom hogy az én korosztályomnak, és még a nálam idősebbeknek is tartogat mondanivalót a könyv. Ha nem is a következő hónapban, de idén mindenképp bele suzeretnék kezdeni a sorozatba.

5. JANE AUSTEN: BÜSZKESÉG ÉS BALÍTÉLET: Ez a könyv inkább az utóbbi időben keltette fel az érdeklődésemet, de amikor éppen a könyvtárban válogatok a könyvek között, valahogy sosem jutok el a klasszikusokig..

6. MARGARET MITCHELL: ELFÚJTA A SZÉL: Talán 10 éves lehettem, amikor a filmet láttam, és tudom hogy az olyan korú lányokat a barbizás, a hercegnők és egyéb ilyen csecsebecsék kötnek le, de engem a film is megragadott, már akkor. Tudtam, hogy a film könyv alapján készült, viszont a regénybe eddig még nem kezdtem bele. Úgy gondolom, mostmár érettebb fejjel jobban fel tudom majd fogni a mű cselekményét, és megérteni a mondanivalóját.

 

A várólistám természetesen nem csak ezekből a könyvekből áll, de ezek azok a művek, amelyeket már régóta tervezek, hogy elolvasok. Nyáron remélem tudok ellenállni egy kis időre a ya-k és egyéb friss fantasyk kísértésének, akkor talán mire lehullalanak a falevelek, ebben a bejegyzésben szereplő könyvek már nem lesznek a várólistámon. (Egyetlen kivétel talán A szürke ötven árnyalata lesz.)

 

Címkék:

Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2013-2024 Bookish Notes All rights reserved.