Tagelés, az új divat

Posted by Alexandra on 2014-07-25 in ~ i ♥ books ~ |

Halihó! Tudom régen jelentkeztem már, de mostanság eléggé elfoglalt voltam költözéssel és az egyetemi felvételivel.

Most egy kis rendhagyó bejegyzéssel érkeztem. :)

 

Több weboldalon is találkoztatok már bizonyára a tag szóval. De mi is az a tagelés pontosan? Ebbe a bejegyzésbe összeszedtem Nektek! :)

A tag szónak több jelentése van, melyek közül mi ‘címke’, ‘cédula’-ként értelmezzük. A tagelés a graffiti művészetében terjedt el, amikor is a graffitisek otthagyták/hagyják kézjegyüket a város különböző pontjain. Az átlag ember számára ezek értelmetlen firkák, betűk kombinációja.

Na, de térjünk vissza a címkézésre, ami manapság nagy ‘divat’ lett. Én személy szerint sok címkét használok a mindennapi életben. A ragadós kis papírfecnikre nagyon hasznosak tudnak ám lenni, emlékeztetőként is funkcionálhatnak. Legyen szó napi teendők listájáról, vagy akár a bevásárlólistáról.

Így jutunk el a címkézéstől a tagelésig, mivel a címkék általában személyes jellegűek, így a tagelésről is elmondhatjuk, hogy egy-egy tag személyes információt hordoz.sajátos szempontok alapján.

És hogy miért is írtam le Nektek ezeket? (Igen, tudom, ‘és’-sel nem kezdünk mondatot…) A válasz nagyon egyszerű: mivel több oldalon is találtam úgynevezett ‘book tag’-eket, úgy gondoltam, több ilyen jellegű bejegyzéssel jelentkezek majd mostantól, egyelőre még rendszertelenül, aztán majd meglátom… :)

A book tagek lényege, hogy egy szempont lista alapján egyes szempontokhoz egy-egy könyvet, esetleg sorozatot kell társítani, saját értékrend, vélemény, miegymás alapján.

Címkék:

1 Comment

Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2013-2024 Bookish Notes All rights reserved.