Könyvtár book tag

Posted by Alexandra on 2015-02-11 in ~ i ♥ books ~ |

Sziasztok!

Ugyan nem terveztem még a héten book tages bejegyzést írni, de ha már Eszter (Egy könyvfüggő vallomásai) meghívott rá, akkor már megcsináltam. :) Ezúttal a könyvtári szokásokkal foglalkozik a kérdéssor.

 

 

1. Könyvesbolt vagy inkább könyvtár? Indokold!

 
+Melyik kedvenc karakteredet tudnád elképzelni, mint könyvtáros/könyvesbolti eladó?
 
Már nagyon nehéz az első kérdésre is válaszolni. Mindig is szerettem könyvtárba járni, mivel számomra volt egyfajta sajátos hangulata, megnyugtató a polcok között sétálgatni és nézni azt a rengeteg könyvet. :) Viszont, ha egy-egy történet igazán megfog, vagy csak szeretném a kötetet a polcomon tudni, akkor mindenképpen (előbb-utóbb) megszerzem.
Talán a könyvesbolt mellett döntenék most, mivel az utóbbi bő fél évben nem jártam könyvtárba (főként az egyetem miatt, másrészt megfogadtam, hogy idén addig be sem iratkozok, ameddig van itthon lévő olvasatlan könyvem), viszont annál több könyvet szereztem. :D

+ Sam a Mercy Falls farkasai trilógiából. Igaz, hogy ő könyvesboltban dolgozik (nevezetesen a Ferde Polcban) de én könyvtárosként is el tudnám képzelni, még a könyvtárba járó lányok száma is megnövekedne, hát még ha gitározik… :P
 

 

2. Milyen gyakran jársz könyvtárba? Egy vagy több könyvtárat látogatsz?

 
+Melyik kedvenc karaktereddel mennél szívesen könyvtárba?

Mint már fentebb említettem régen voltam könyvtárban, de egyébként hetente egyszer-kétszer néztem el, sosem sikerült eljönni üres kézzel.

+ Celaena Sardothiennal (Üvegtrón). Imádja a könyveket, a királyi könyvtárban is szívesen tölti az idejét, szerintem ha velem kellene eljönnie, arra sem mondana nemet.
 

 
3. Szoktál ezt-azt találni a könyvtári könyvekben, amit az előző olvasó bennfelejtett a lapok között? Mit?

 
+ Melyik kedvenc karakteredet látnád szívesen egy könyvjelzőn?

Előfordult, hogy könyvjelzőként használt kártyanaptárt, illetve a magyar kártya egyik lapját találtam meg egy könyvben, de semmi különleges kincsre nem bukkantam még.

+ Bailey-t az Egy kutya négy életéből. Mindegy, melyik reinkarnációjában, egy kutyusos könyvjelzőnek sosem lehet ellenállni. :)

 

 
4. Szoktál beszélgetni a könyvtárossal, szokott neked könyveket ajánlani!

 
+Melyik könyves karakterrel beszélgetnél szívesen, mert véleményed szerint lenne közös témátok?

A könyvtárosokkal nem szoktam beszélgetni, maximum kérdezni szoktam tőle, ha nem találok valamit. Könyvet sem szoktak ajánlani, van bőven könyv a várólistámon, általában arról választok amikor kölcsönzök. :)

+ Lena Wall-lal az Enigmából. Igaz, zárkózott lenne eleinte, és ha rajta múlna nem is beszélgetnénk, de úgyis találnánk valami olyan témát, ami mindkettőnket érdekel. Például az olvasás. :D
 

 
5. Van kedvenc könyvtárad, akár a könyvek, akár a szépsége miatt?

 
+Ki az a karakter, aki mostanában a legjobban idegesített és biztosan nem vinnéd el a kedvenc könyvtáradba?
 
Mivel nem sok könyvtárban jártam eddig, így valószínűleg, sőt, biztos, vannak ennél nagyobb példányszámú és szebb könyvtárak, de ha már választani kell akkor legyen a helyi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár. Amikor belépek, számomra van egyfajta sajátos hangulata, az utóbbi években pedig a fiatal olvasókra való tekintettel egyre kevesebb várakozási idővel szerzik be a jobbnál jobb könyveket. :)

+ Az utóbbi olvasmányaim során nem nagyon volt ilyen személy, de ha már választani kell, akkor legyen Sybil és Eve az Elveszett lelkekből.

 

 
6. Nem könyvtár, de hasonló kezdeményezés a Könyvmegálló. A Te lakóhelyeden, vagy környezetedben működik könyvmegálló, kipróbáltad már? Mi a véleményed róla?

 

+Melyik az a könyv, aminek a legjobban örülnél, ha megtalálnád a könyvmegállóban?

A városi múzeumnál volt egy telefonfülke, átalakítva könyves hozok-viszek fülkévé. Kipróbálni sajnos nem tudtam, mivel a városnak azon a részén nagyon ritkán jártam, és akkor sem éppen könyvvel. Hogy még működik-e, azt nem tudom, mivel más városban tanulok és már egy éve voltam ott utoljára kb. Egyébként, ha működőképes a dolog, abszolút támogatom az ötletet. Miért ne olvashatna olyan ember is, aki közelében, vagy lakóhelyén nincs könyvtár?

+ Bármelyik olyan könyvnek örülnék, ami a kívánságlistámon van. Azonban általában az ilyen helyeken régebbi kiadású könyvek vannak, ezek közül viszont örülnék az Elfújta a szélnek, Büszkeség és balítéletnek, vagy egy jó Agatha Christie-könyvnek. :)

 

 

Én most nem hívok meg senkit a kihívásra, viszont aki akarja nyugodtan viheti. Szerintem az ötletgazda, Kritta sem sértődik meg érte. :)

Címkék: ,

Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2013-2024 Bookish Notes All rights reserved.