Harry Potter tag

Posted by Alexandra on 2014-11-03 in ~ i ♥ books ~ |

Halihó! Ismét book taggel érkeztem, de ezúttal nem az unalmas „kemény vagy puhafedeles” és társai kérdéssorral jöttem, hanem most a kérdések a Harry Potter világába kalauzolnak bennünket.

Jó olvasást hozzá, Harry-Potter-Hermione-Throws-Bookakinek van kedve, az nyugodtan töltse ki a kérdéssort, és a ti válaszaitokat is szívesen olvasnám hozzászólásban! :)

 

EXPECTO PATRONUM!
Egy könyv a gyermekkorodból, amihez jó emlékek fűznek.

Kathrin Lamb: Napló-szörny, kinyitni tilos!. Ezt a könyvet, pontosabban magát a sorozatot többször is olvastam, és amikor először kezembe vettem, ennek hatására kezdtem el naplót írni. :)

 

EXPELLIARMUS!
Egy könyv, ami véletlenül került hozzád.

Claudia Gray Evernight – Örökéj című könyve. Igaz majdnem 3 éves az élmény, de mai napig tisztán emlékszem rá. Alyson Noel Evermore sorozatának első két részét akartam éppen kikölcsönözni, és véletlenül, mai napig sem tudom, hogyan lehetett ez, de az Evermore helyett ezt vittem haza a könyvtárból. Ha már nálam volt, akkor elolvastam, amit egyáltalán nem bántam meg, hsizen az egyik kedvenc könyvsorozatom lett.

 

PRIOR INCANTATO!
A könyv, amit legutóbb olvastál.

Liz Fremantle: Vezércsel.

 

ALOHOMORA!
Egy könyv, amely miatt máshogy látod az adott műfajt.

Hm… nem túl sok műfaj van, amit olvasok, és nem is műfaj alapján válogatok könyveket, hiszen ha jól meg van írva a könyv, magával ragadja az olvasót, legyen az krimi vagy éppen ifjúsági könyv.
De talán ilyesféle meglepetés volt az, amikor Nora Robertstől olvastam a Völgy-trilógiát. Nem tartózkodom ugyan a romantikától, viszont a túl mézesmázos-csepegő olvasmányokat sem bírom, viszont Nora a könyveiben (amik főleg romantikusak) szerintem éppen annyi „rózsaszín felhőcskét” lebegtet az olvasó szeme elé, ami még elfogadható, és ezzel is fokozza az olvasmányélményt.

 

RIDDIKULUS!
Egy vicces könyv, amit olvastál.

Stephfordy Mayo-tól a New Mona. Igen, egy kevésbé színvonalas Twilight-paródiának készült, én az olvasása közben mégis jókat nevettem. :)

 

SONORUS!
Egy könyv, amelyről szerinted mindenkinek tudnia kell.

Trónok harca!

 

OBLIVIATE!
Egy könyv, amit bárcsak soha nem olvastál volna.

Szerencsére ilyen könyvvel még nem találkoztam, amiről ez lenne a véleményem.

 

IMPERIO!
Egy könyv amit az iskolában kellett olvasnod.

Sok ilyen könyv volt, főleg hogy általános iskola 3. osztályától adtak fel kötelező nyári olvasmányokat.
Ilyen volt például Molnár Ferenctől a Pál utcai fiúk is, ami nekem akkor nagyon tetszett.

 

CRUCIO!
Egy könyv, aminek az olvasása fájdalmas volt.

Ugyancsak iskolai élmény. Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyőjével igencsak megszenvedtem, pedig nekem aztán nem kell kétszer mondani, hogy olvassak…

 

AVADA KEDAVRA!
Egy könyv ami ölni tud.

Ha már magyar íróknál tartunk, akkor Móricz Zsigmond Árvácska című műve. Ugyan még nem olvastam, de bőven elég volt annyi belőle, amennyit középsuli alatt az irodalom tanárom beszélt róla…

Eddigi olvasmányaim közül viszont ide tudnám sorolni Rebecca Donovan Elakadó lélegzetét. Komoly téma, nem túl szép tálalásban, sőt, kifejezetten gyötri a részletekkel az olvasót…

 

 

Ennyi lett volna a mai tag. A kérdéssort az inkytavern oldalon találtam, ötletes. :)

Címkék: ,

Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2013-2024 Bookish Notes All rights reserved.