Autumn book tag

Posted by Alexandra on 2014-09-15 in ~ i ♥ books ~ |

Halihó!

Múlt héten nem jelentkeztem sem book taggel, sem egyéb bejegyzéssel, amit nagyon sajnálok, de eléggé zsúfolt hetem volt. Ezen a héten viszont kárpótlásul 2 tages bejegyzést is hozni fogok, a másikra valamikor a hét második felében kerítek majd sort.

 

Ha már szeptember, és ismét sokaknak iskola, akkor egy őszi könyves taggel érkezem. Ha másért nem is, de a könyv megjelenésekért és a film feldolgozásokért szeressük az őszt! :)
Jó olvasgatást hozzá, ha van kedvetek, hozzászólásban ti is meghagyhatjátok a válaszaitokat a kérdésekre!

 

autumn-mountine-Favim.com-20765841. Mit szeretsz a legjobban az őszben?

A kellemes, kirándulós időt, amikor hullanak a fákról a színesebbnél színesebb levelek, de nem esik az eső és még túl hideg sincs.

 

2. Mely könyvek emlékeztetnek a polcodon arra, hogy ismét iskolába jász, vagy a megboldogult iskolás napjaidra?

Van néhány olyan könyvem, amelyet középiskolás éveim alatt kaptam, viszont egyetemi szintű tankönyvek. Na ezek emlékeztetnek rá, hogy még közel sincs vége a tanulásnak….

 

3. Mondj egy könyvet a polcodról, amelynek a borítója az forever-si9mx5ősszel kapcsolatos!

Húha, ez fogós kérdés.Konkrétan ilyen borítójú könyvem nincs, de Maggie Stiefvater Foreverjének a borítója talán kicsit őszi hangulatot idéz a színével, és az erdővel az elején.

 

4. Melyik a kedvenc horror/thriller/Halloween történeted?

Ha klasszikus, akkor Drakula. :D Egyébként Stephen Kingtől a Borzalmak városa nagyon tetszett, bár ennél félelmetesebb könyvet még nem nagyon olvastam.

 

5. Melyik a kedvenc horrorfilmed?

Nem szeretek horrort nézni, mert utána sokszor még a mosdóba is félek kimenni, illetve túl jó a képzelőerőm, aztán egy-egy ilyen film eléggé megmozgatja a fantáziámat. De ha már választani kell, akkor legyen  a Borzalmak városa, amit a fentebb említett könyv alapján filmesítettek meg. Illetve szintén Stephen King-történet filmesített változata A golyó.

autumn-book-leaves-Favim.com-1655940

6. Mely könyv megjelenését várod a legjobban idén ősszel?

Van egy pár könyv amit szívesen olvasnék már:
– A. Meredith Walters Find you in the Dark – Utánad a sötétbe
– Sarah J. Maas: Éjkorona
– Katy McGarry: Pushing the limits – Feszülő húr
– Sarah Fine: Sanctum

 

7. Mutasd meg a könyvet, amelyet a leginkább el szeretnél olvasni ősszel!

Nem csak egy ilyen könyv van. Elsősorban az itthon meglévő, még nem olvasott könyveimet szeretném végre kiolvasni. Amit viszont ezek közül mindenképp, az aktuális olvasmányom után el fogok kezdeni az a Vezércsel, Elizabeth Fremantle-től.

 

8. Melyik (könyv alapján készített) film megjelenésére vársz a leginkább idén ősszel?

Az emléke őrére, Lois Lowry regénye alapján. Az előzetese alapján érdekes disztópiának tűnik, amit mindenképp szeretnék majd megnézni. Ha lesz lehetősgem, még a film megtekintése előtt elolvasom majd a könyvet.

 

 

A taghez tartozó kérdéssort Tekla blogjáról vettem, köszönöm innen is neki! :)

Címkék:

Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! :)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Copyright © 2013-2024 Bookish Notes All rights reserved.